четвер, 8 грудня 2016 р.

Розум і серце нашого народу

Це той, що обгорнувсь в калини віття.
Це наша гордість, повний цвіт ідей.
Той хто пройшов крізь зламане століття,
Ватаг, пророк Мойсей і Прометей.

Франко – то гордість і окраса
Свого народу і землі.
Він мов молодший брат Тараса,
Обидва – волі ковалі.

27 серпня 2016 року виповнилося 160 років від дня народження Івана Яковича Франка – видатного українського письменника, поета, філософа, вченого та громадського діяча. Іван Франко це унікальний людський документ, якому немає аналогів не тільки в українській культурі, а й у світовій.
Його дух обіймав цілий народ, а його ідея піднеслася над усією Україною: визволити народ від гнобителів та створити із нього свідому націю. Очоливши Русько-українську радикальну партію, Франко став першим українським політичним лідером, який показав готовність відстоювати справедливість суспільних ідеалів.
Окрім того, його поезія – це завжди різноманітний світ краси живої природи, дивовижного дитинства та трепетного кохання, що надовго залишається в серці вірного читача.
30 листопада учні 4-Г та 8-А класів, під чуйним керівництвом бібліотекарів закладу – Наталії Йосипівни Колпакової та Валіни Валентинівни Теплюк, долучилися до декламування віршів Великого Генія українського народу.
Вустами дітей Іван Франко закликає нас жити заради України, наповнюючи свої почуття та працю справжнім громадянським духом, самопожертвою та любов'ю.
Наталія Мандебура

Немає коментарів:

Дописати коментар

Жовтневі вітання

Незмінно у першу неділю жовтня відзначається День працівників освіти. Жовтень 2020 року не став виключенням. З самого ранку, 2 жовтня, у Бро...