середу, 14 грудня 2016 р.

Знаєш сам – розкажи друзям!

13 грудня в нашій школі відбувся міський семінар-практикум для вчителів школи І ступеня: «Шляхи впровадження метапредметних технологій на традиційних навчальних заняттях у початковій школі». Організатори семінару ставили завдання: поглибити знання учасників семінару про зміст поняття «метапредметність» (визначити форми реалізації принципу метапредметності у початковій школі; з’ясувати основні умови, що сприяють перетворенню предметної діяльності у метапредметну; продемонструвати можливість та переваги впровадження метапредметних технологій у початковій школі). А продемонстрували наші вчителі разом зі своїми вихованцями цього дня багато цікавого. 
Класовод 1 – Є класу поділилась власними знахідками: яскравими технологічними картками, які допомагають учням її класу креативити на уроках  образотворчого мистецтва та трудового навчання. 
Учні 2 – Б  класу самостійно здобували нові знання на уроці літературного читання, спираючись на власний життєвий досвід. 
Вражали учні 4 – А та 4 – Г класів. Учні 4 – А влаштували туристичну агенцію «Феєрія» прямо в класній кімнаті і, маючи відмінні знання про Австралію, агітували присутніх гостей провести прийдешні канікули саме на цьому материку. В хід пішли і яскраві фото, і он-лайн трансляція «Україна-Австралія», і презентація копірайтерів (їх роботу теж спробували на собі діти), а на запрошення відділу паблік рілейшнз прибули аборигени з Австралії. Переконати присутніх вдалося, роботу учнів 4 – А класу  директор закладу Андрій Вікторович Холодний, з географічної точки зору, визнав професійною. 
Учні 4 – Г класу знайомили присутніх із графічною технікою подання інформації «фішбоун», працюючи над серйозною проблемою «Як не долучитись до тютюнопаління?» 
Продовжили знайомство з метапредметними технологіями гості в актовій залі закладу, де учні 3–А та 3–Б класу, впевнені в тому, що українська музика – неповторне явище світової культури, а слухати пісні, що виконуються другою за милозвучністю мовою світу – істинна насолода, спробували довести собі й усім запрошеним гостям, які прийшли розділити з ними свято «Українська пісня – душа народу»: хто ж крім нас, українців, буде популяризувати нашу рідну пісню. Розпочався захід виконанням авторської композиції учнів БНВК «Моя Україна», на святі звучали українські пісні, діти виконували улюблені твори українських композиторів  на музичних інструментах, запальна хореографічна композиція дівчаток – доньок України викликала бажання потанцювати. Пісні у виконанні Олександра Валентиновича Чорненького, творчої особистості, талановитого наставника,  вчителя історії та правознавства, який на запрошення дітей завітав на свято, зворушили кожного до сліз, а його настанови були сердечними й по-батьківськи мудрими: «Якщо ми будемо знати, якого ми роду, будемо вивчати своє коріння, то наша земля, рідний край, де ти народився, буде процвітати й ніколи не загине».
Дякуємо нашим гостям, які завітали в наш заклад, адже гасло цього дня було: «Знаєш сам – розкажи друзям!»

      

Немає коментарів:

Дописати коментар

Жовтневі вітання

Незмінно у першу неділю жовтня відзначається День працівників освіти. Жовтень 2020 року не став виключенням. З самого ранку, 2 жовтня, у Бро...