пʼятницю, 16 грудня 2016 р.

Майстер-клас від професіоналів

15 грудня на базі нашого закладу відбулося заняття майстер-класу вихователів ГПД «Співпраця сім’ї й вихователів ГПД у формуванні єдиного здоров’язберігаючого середовища дитини» (організатори: Департамент освіти і науки Київської обласної державної адміністрації КВНЗ КОР «Академія неперервної освіти», Управління освіти і науки Броварської міської ради, Броварський навчально-виховний комплекс).
У нашому закладі створені хороші умови для ГПД, і поділитися власним позитивним досвідом по створенню  сприятливих умов для того постійного спілкування вихователя, дітей, їх батьків, запропонували саме вихователям нашої школи. В ході майстер-класу вихователям ГПД Київської області був презентований досвід вихователів ГПД Іванко Т. П. та Чорней Н.В.
Тетяна Петрівна, вихователь ГПД 3-х класів, познайомила присутніх із методикою професора Алли Уманської (захист імунної системи організму за допомогою точкового масажу), яку систематично використовує разом зі своїми вихованцями, особливо, в період вірусних атак. Вправи лікувальної гімнастики  для рук, яка допомагає зняти напруження під час самопідготовки, теж не залишились поза увагою слухачів, адже  ще Аристотель сказав: «Рука - це інструмент всіх інструментів», Кант стверджував: «Рука - це свого роду зовнішній мозок», а з висловом В. О. Сухомлинського: «Розум дитини перебуває на кінчиках його пальців» знайомі усі педагоги. Особливо яскравою була презентація проектів, у яких Тетяна Петрівна показала співпрацю вихователя, вихованців та їх родин «Чи потрібна дітям кольорова їжа?» (шкідливий вплив барвників на дитячий організм)  та «Кольорова їжа» (кольорове оформлення страв дитячого раціону).
Наталія Віталіївна, вихователь ГПД 1-х класів, яка презентувала концепцію виховної роботи «Мандри країнами світу» (діти отримають доступну інформацію про країну, дитячі традиційні ігри, літературу для дітей, мистецтво), уже з перших своїх слів завоювала увагу учасників майстер-класу. Адже привіталась японською мовою, та й зустріла присутніх у стилізованому костюмі країни, яку обрала для прикладу. Присутні мали можливість порівняти організацію харчування в японських школах з нашими, дізнались, як правильно організувати рухову активність дітей в обмеженому просторі та перевірили на собі сучасні анімаційні ігри, які вже встигли полюбити наймолодші вихованці Наталії Віталіївни.
Час, відведений на заняття, не пройшов, він, просто, непомітно пролетів. Задоволені, повні ідей та натхненні досвідом вихователів ГПД нашої школи, учасники майстер-класу повертались додому. Шановні вихователі, нехай Вас цінує держава, ваша порядність буде оцінена батьками, а діти будуть слухняними! 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Жовтневі вітання

Незмінно у першу неділю жовтня відзначається День працівників освіти. Жовтень 2020 року не став виключенням. З самого ранку, 2 жовтня, у Бро...