неділю, 4 грудня 2016 р.

"Абетка харчування" в НВК

У цьому навчальному році учні та вчителі початкової школи Броварського навчально-виховного комплексу долучились до освітньої програми «Абетка харчування», мета якої: навчити дітей принципам правильного харчування й сформувати звичку дотримуватися цих принципів у повсякденному житті.
Матеріали програми «Абетка харчування» (https://www.abetka-healthykids.com.ua/materials/materials) для 1-4 класів отримали схвалення й дозвіл Міністерства охорони здоров’я та Міністерства освіти та науки України на їх використання в навчально-виховному процесі загальноосвітніх навчальних закладів.  Комплект програми «Абетка харчування» для 1–4 класів  включає в себе навчально-методичний посібник для вчителя, розроблений провідними науковцями та педагогами, робочі зошити для учнів. Усі уроки за програмою «Абетка харчування» носять ігровий характер, що значно спрощує  запам’ятовування дітьми необхідних знань.
Здоровий спосіб життя в нашому закладі  пропагується і на уроках,  і в позакласній роботі. Вчителі розуміють, що заохочувати дітей до здорового способу життя потрібно з раннього  віку, зокрема, навчити дитину правильно, а головне – здорово, харчуватись. Із великим задоволення учні виконували завдання в презентованих зошитах разом зі Смачнулею та Питайликом, вирішуючи життєві питання щодо здорового харчування: раціону, режиму, поживної цінності їжі, народних традицій харчування, особливостей харчування у різні пори року…


      Приємно відмітити, що діти не лише вчаться раціонально та безпечно харчуватись, а й прагнуть створити новий продукт, виконуючи роботу дизайнерів (3 клас,  тема «Молоко та його родина»). Про те, що воно молоко має бути якісним, непротермінованим,  бути щоденно в дитячому раціоні – впевнені всі на 100%, а от яке молоко хочуть бачити діти в наших магазинах, як воно має виглядати, щоб привабити покупця, думки дітей розійшлись: одні – робили ставку на колір самого пакування, інші – на бонус у вигляді розмальовки, хтось вирішив продавати козине молоко, всього й не перерахувати – така дитяча фантазія:)





Немає коментарів:

Дописати коментар

Жовтневі вітання

Незмінно у першу неділю жовтня відзначається День працівників освіти. Жовтень 2020 року не став виключенням. З самого ранку, 2 жовтня, у Бро...