суботу, 7 травня 2016 р.

Ви – перемогли, ми – пам’ятаємо!

                           Чимало свят дарує нам весна,
                                                       Як в рідний дім повернення з дороги.
                                                 Та є найбільш хвилюючим для нас
                                 Величне свято Перемоги.

6 травня  Броварський навчально-виховний  комплекс почав день із урочистої лінійки, присвяченої 71- й річниці завершення Другої світової війни й Дню пам’яті. 
Вже минає 71 рік із тієї травневої ночі, коли замовкли останні постріли гармат, настала тиша, прийшов мир, довгожданий, вистражданий, оплачений найвищою ціною, ціною крові і сліз. Все далі відходять грізні і важкі роки Другої Світової війни, але не згасає пам’ять про тих хто віддав своє життя і захистив рідну землю від ворогів.
Ми пам'ятаємо, якою страшною трагедією для українців була Друга світова війна. Ми пам'ятаємо, що агресора зупинили спільними зусиллями об'єднані нації. Ми пам'ятаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона — запорука неминучості нашої перемоги сьогодні. Пам'ять про війну живе в серці кожної людини, про неї написано тисячі поезій, пісень, які ніколи не стануть просто історією, їх не викреслити з пам’яті людства.
Ми дякуємо Вам за перемогу, шановні ветерани. Ви зберегли для нас мир. Ми – збережемо пам'ять про Вас! Ви – перемогли, ми – пам’ятаємо!
Актив 7-Б класу відвідав учасника бойових дій Горбаченка Федора Андрійовича. Федору Андрійовичу вже 94 роки. Після Другої Світової війни не дає йому спокою поранення плеча, згадка про цю жахливу подію залишилась на все життя. Федір Андрійович був вдячний за щирі й сердечні привітання та побажання, зокрема, міцного здоров'я від усіх учнів 7-Б.У свою чергу ветеран побажав нам ніколи не відчути  такої жахливої події, як війна.(Соломія Носач)

Учні 9-А класу напередодні 9 Травня відвідали Рудобабу Ганну Іванівну, яка вже чекала на юних волонтерів. Зустріч, як завжди, була теплою й хвилюючою, повною розповідей та спогадів про війну, з  побажаннями міцного здоров'я та миру.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Жовтневі вітання

Незмінно у першу неділю жовтня відзначається День працівників освіти. Жовтень 2020 року не став виключенням. З самого ранку, 2 жовтня, у Бро...