понеділок, 2 травня 2016 р.

ВЕСНА В ЧОРНОБИЛІ, ВЕСНА!

                                             ВЕСНА В ЧОРНОБИЛІ, ВЕСНА!
Вже тридцять років, як людських не чути голосів,
Бо тут, у Припяті, туман чорнобильський осів.
Але життя іде вперед, його не зупинить…
«Весна в Чорнобилі, весна!» – тополя шелестить.

Ще й сьогодні ми не можемо сповна оцінити й осмислити наслідки фатального вибуху, щоб спрогнозувати його відлуння в майбутньому. Знаємо тільки, що це назавжди. Щороку ми повертаємося пам’яттю і серцем до незабутніх трагічних подій, щоб ще раз осягнути, кому зобов’язані мирним небом над головою, можливістю жити і ростити дітей та онуків. Цього дня сотні броварчан згадають події зо-річної давності. Переселенці - свої покинуті домівки, своїх колишніх односельців та земляків, сотні наших земляків запалять свічки пам’яті, віддаючи данину шани і вдячності тим, хто пожертвував найдорожчим, хто пішов у вічність заради життя і майбутнього свого народу та всього людства. Сьогодні зберуться разом ті, хто пам’ятає Чорнобиль, як місце виконання свого професійного й людського обов’язку, ті – кому ми вдячні безмежно, ті – які взяли участь у ліквідації наслідків Чорнобильського лиха.
           Сьогодні учні нашого закладу згадували події 30річної давності. У залі зібрались учні 2 і 3 класів на зустріч із Матінкою-Землею, Станцією, Атомом, Зоною, Болем, Ліквідатором-пожежником, які розказали їм про те горе, яке сталося у нашій країні тридцять років тому. Гра акторів, старших учнів, не залишила байдужими дитячі душі, на очах у маленьких глядачів виступали сльози: так шкода їм було тих, хто постраждав від страшної катастрофи, вони обіцяли ніколи не ображати рідну землю, не допустити страшного екологічного лиха.
          Події 26 квітня 1986 року згадували й старшокласники. Для них був проведений вечір-реквієм «Чорнобиль - скорбота пам’яті людської». Організаторам вдалося донести до присутніх масштаби чорнобильської трагедії, усвідомлення  власної відповідальності за скоєне через вдало дібраний літературно-музичний, фото та відео матеріали.
Дякуємо Людмилі Анатоліївні Демченко, Андрію Юрійовичу Лисенку та їх молодій талановитій команді акторів за заходи, які були «прожиті» кожним і на сцені, і у глядацькій залі.
           Познайомитись із літературними надбаннями книжкового фонду вчителі та учні заходу могли в бібліотеці, де діяла експозиційна виставка «Відлуння Чорнобиля».
           Учні нашого закладу взяли участь  у конкурсі дитячих малюнків «Дзвони Чорнобиля», вітаємо із перемогою ученицю 9-В класу Руденко Анастасію.
               Пам’ятаємо, шануємо, не повторимо….
                                                                                                         Кабак Т.Г.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Жовтневі вітання

Незмінно у першу неділю жовтня відзначається День працівників освіти. Жовтень 2020 року не став виключенням. З самого ранку, 2 жовтня, у Бро...