четвер, 19 травня 2016 р.

День вишиванки

Одягнімо, друже, вишиванки —
Наш чарівний український стрій.
Не для когось, не для забаганки,
А для себе, вірний друже мій.

Одягнімо вишиванки, друже,
Як одвічний предків талісман.
Хай не буде серед нас байдужих
І один в нас буде отаман.

Сьогодні вся Україна святкує День вишиванки. Дорослі та маленькі то тут, то там красуються у традиційному вбранні, ніби змагаючись – чия вишиванка краща. Здавна вона відігравала роль оберега від темних сил. Вишиванка на плечах, особливо в чоловічому одязі, додавала сили й захищала від ворогів. А козаки навіть кодували у вишивці військові таємниці: кількість і склад війська. Сучасні українці навчилися «говорити мовою вишиванки» й завуальовувати власні імена в орнамент.
Голова дистрикту «Україна в світі» – Поліна Скічко влаштувала учням 5-Г та 6-Г класів детальне знайомство з вишитим одягом: його появою на теренах України, особливості візерунків та роль у житті українців. Учні отримали шаблони-сорочки й створили дизайн для своєї особливої вишиванки. А після розповіді активістки, прийнялися до створення мапи «Вишивана Україна», адже кожна область нашої країни має свою колоритну вишивку. Завершилася  акція натхненним виконанням державного гімну.

Наталія Мандебура, Голова Учнівської Дистрикторії БНВК

Немає коментарів:

Дописати коментар

Жовтневі вітання

Незмінно у першу неділю жовтня відзначається День працівників освіти. Жовтень 2020 року не став виключенням. З самого ранку, 2 жовтня, у Бро...