неділя, 28 лютого 2016 р.

26 ЛЮТОГО – ДЕНЬ КРИМСЬКОГО СПРОТИВУ


У той час, коли на Майдані снайпери вбивали мирних українських громадян, Російська Федерація почала окупацію Криму. Знехтувавши всіма міжнародними нормами, порушивши власні обов’язки, російські війська підступно розпочали анексію української землі.
Захопивши владу, окупанти посилили репресії, намагаючись придушити спротив патріотів. Але це їм не вдалося. Спротив тільки зростав.









Упродовж двох років окупації проходять різні акції. Так, попри заборони окупаційної влади, 26 червня кримські татари відзначають Свято прапора, проводячи мітинги та пікети. Тисячі людей з прапорами підіймаються на гору Демерджі, демонструючи непохитність власних духу та волі  Постійно в анексованому Криму з’являються графіті, які підкреслюють, що Крим – це Україна. Так, 16 січня 2016 року на маяку в м. Ялта був намальований український прапор. Напередодні Нового 2015 р., року кольори українського прапора спричинили скандал в одній зі шкіл Криму. На уроці «Навколишній світ», виконуючи завдання «Розфарбуй прапор Росії» в розділі «Що таке Батьківщина?», учень замість «триколору» РФ пофарбував шаблон в жовтий і блакитний кольори, кілька разів намалював тамгу (національний герб кримських татар) і зробив напис «Крим наша батьківщина». Ми не хочемо війни! Крим - це Україна! 



Немає коментарів:

Дописати коментар

Жовтневі вітання

Незмінно у першу неділю жовтня відзначається День працівників освіти. Жовтень 2020 року не став виключенням. З самого ранку, 2 жовтня, у Бро...