середа, 17 лютого 2016 р.

Зустріч із Василем Ковтуном і Тарасом Силенком

Чергове українське покоління – це покоління свободи та бунту, нація, що століттями була змушена відстоювати омріяну волю. Ми з гордістю заявляємо, що Україна – це місце, де народжується боротьба. У кожного вона своя: свідома, вперта та натхненна. Однак початковим етапом має стати просвітництво, бо знання власної історії є саме тим надійним бронежилетом, який передусім захистить від внутрішнього ворога.
16 лютого на запрошення Учнівської Дистрикторії БНВК наш заклад відвідали талановиті творці: поет Василь Ковтун та народний артист Тарас Силенко. Поезія пана Василя не залишить осторонь справжніх патріотів, про що красномовно свідчать рядки з його віршів, якими ви завжди можете насолодитися тут: http://leleka-art.blogspot.com/p/blog-page_44.html. Автор ділився й особистими враженнями про Майдан та зону АТО.
А як часто молодь слухає живу мелодію бандури? Кобзар Тарас, немов характерник, зачарував учнів своєю грою. Гості подарували всім присутнім екскурс до часів Русі-України, Козаччини, Української Народної Республіки, Української повстанської армії, не оминули й новітню сторінку нашої історії – Революцію Гідності та війну на сході України. До болю проникливі слова звучали під акомпанемент бандури.
На згадку про зустріч Броварському навчально-виховному комплексу презентували книгу письменника-публіциста, барда, одного з ведучих сцени Майдану Володимира Гонського «Людина і нація. Час воїнів»; поетичну збірку сотні співавторів «Воїнам світла» та світлину з віршем Василя Ковтуна в пам’ять про Героїв Небесної Сотні.
 Гостей довго не відпускали новоспечені прихильники, просили автографи та фото на память, а юна поетеса Марія Тимко поділилася з професіоналами своїми віршами й отримала творчі настанови.

Ми щиро вдячні пану Василю за неймовірний візит і такі високі відгуки: https://www.facebook.com/kovasman/posts/745303188905270

Наталія Мандебура, Голова Учнівської Дистрикторії БНВК

2 коментарі:

  1. Просвітницька робота серед молоді потрібна як ніколи.А Тараса слухати завжди задоволення а щей сспонукання до пізнання своєї історі

    ВідповістиВидалити

Жовтневі вітання

Незмінно у першу неділю жовтня відзначається День працівників освіти. Жовтень 2020 року не став виключенням. З самого ранку, 2 жовтня, у Бро...