неділя, 21 лютого 2016 р.

День Героїв Небесної Сотні

Небо падає, але вони тримають його для нас. 


21 листопада 2013 року кількадесят студентів вийшли на проспект Свободи у Львові. По всій країні молодь заповнювала головні площі своїх міст. Всі вони вимагали підписати угоду про асоціацію з Євросоюзом та відставку уряду. Так починався Євромайдан. Людей єднала спільна ціль, спільне бачення гідного майбутнього. Сам протест обіцяв бути мирним. Однак вже 22 січня на Грушевського один із снайперів застрелив 20-річного Сергія Нігояна. Це була перша смерть Майдану та, на жаль, не остання. Режим продовжував підло стріляти у спини.
 Спочатку українці вимагали право вибору. Потім їм довелося вимагати права жити. Станом на 20 лютого Майдан налічував близько сотні загиблих. Кожен із них заплатив за свої переконання найвищу ціну  життя. І для нас є святим обов'язком вшанувати Героїв Небесної Сотні.
Учнівською Дистрикторією БНВК було створено міні-виставку з ілюстраціями та віршами, присвяченими Революції Гідності. Також лідери були присутні на зустрічі з Марією Волинською, яка декламувала власну революційну поезію, а згодом долучилися до Тихої ходи. 
Не варто забувати, що частина майданівців поповнила ряди Нацгвардії, частина – добровольчі батальйони та Збройні сили України, тому уривок із вірша Василя Ковтуна є, як ніколи, влучним:

Вкарбовує шлях незворотній,
Поглядів в небо мільйон,
На зміну Небесної Сотні
Небесний летить Батальйон.
Простіть і прощайте, Герої,
Політ ваш найтяжче з мірил…
«Міцніше тримайте зброю!» –
Чути з-під шелесту крил.

Наталія Мандебура, Голова Учнівської Дистрикторії БНВК

Немає коментарів:

Дописати коментар

Жовтневі вітання

Незмінно у першу неділю жовтня відзначається День працівників освіти. Жовтень 2020 року не став виключенням. З самого ранку, 2 жовтня, у Бро...