неділя, 30 квітня 2017 р.

Читати – це модно, читати – це круто!

...Найпростіший спосіб пересвідчитися,
 що ми виховуємо грамотних дітей, – навчити їх читати,
 показати їм, що читання – це діяльність,
яка приносить задоволення.
Найпростіше, що ви можете зробити,- 
знайти книжки, які сподобаються дітям,
дати їм доступ до таких книжок
 і дозволити їх читати.
21 квітня учні 3-А та 3-Б класів відвідали Національну бібліотеку України для дітей. http://www.chl.kiev.ua/Default.aspx?id=5497.
 У юних читачів уже був досвід роботи з книгою в шкільній та міських бібліотеках, але те, що вони побачили в головній дитячій  книгозбірні країни просто перехоплювало дух. Маленьких читачів зустріла бронзова фігура хлопчика з книгою скульптора Бориса Довганя, дивували й захоплювали витвори з кераміки в кімнаті казок  та дивовижні квіти у вестибюлі талановитої української художниці Ольги Рапай. Із цікавої розповіді екскурсоводів діти дізнались про історію книгодрукування, зокрема про німецького винахідника книгодрукування Іоганна Гутенберга, першодрукаря Івана Федорова, слов'янських просвітителів Кирила та Мефодія, а відгадавши загадки та отримавши ключі від тематичних залів,  подорожували бібліотекою протягом двох годин: відвідали читальні зали та абонементи, кімнати для індивідуального й групового прослуховування музики, відеосалон, кімнату казок, міні-музей українського побуту, музично-драматичний театр-студію (дізнались про історію театру та різновиди  театральної ляльки), мали можливість розслабитись та потанцювати в диско-залі!
P.S. Після захоплюючої та інформативної екскурсії через декілька днів учні вже читали нові книжки сучасних авторів, із якими вони познайомились у бібліотеці та розказали про них своїм батькам. Тепер і в домашніх бібліотеках вихованців Броварського навчально-виховного комплексу з’являться нові цікаві книги сучасних авторів, адже «Читати – це модно, читати – це круто!» 






Немає коментарів:

Дописати коментар

Жовтневі вітання

Незмінно у першу неділю жовтня відзначається День працівників освіти. Жовтень 2020 року не став виключенням. З самого ранку, 2 жовтня, у Бро...