суботу, 26 листопада 2016 р.

День пам'яті жертв голодоморів

                                                                                                Народ мій є! Народ мій завжди буде!
Ніхто не перекреслить мій народ!
Василь Симоненко
26 листопада в нашій країні вшановують пам'ять жертв голодомору та політичних репресій. Народ України схиляє голову перед трагічною сторінкою свого життя. Прах семи з половиною мільйонів стукає в наші серця. Їх ніхто не судив, отже, ніхто не реабілітує. Ніхто, крім нас з вами, їхніх співвітчизників і довговічних боржників.
Не залишились осторонь висвітлення подій цих «чорних років» старшокласники нашого закладу. Разом зі своїми наставниками вони підготували інформаційні хвилинки «Запалимо свічку» для молодших учнів школи.  Емоційна розповідь про знищення нації, про страждання дітей, закон 5 колосків, про свічу – символ пам’яті про мільйони загублених душ, стисла дитячі серця, зробила вологими очі…
 Спогадкою  про ГОЛОД стало інформаційне панно з  документами, розповідями очевидців тієї страшної трагедії. Яскравими на цьому об’єкті були  лише квітки-незабудки, виготовлені руками маленьких школярів, зі словами, які зачепили їх серця.
Сьогодні ми разом зі всією Україною запалимо свічу пам’яті й скорботи. Ми про це не забудемо, ми – не можемо про це не говорити, ми – не можемо про це мовчати, адже лише виповівши минулі страждання, викричавши давній біль, крок за кроком пройшовши заново хресну путь своєї далекої і близької історії, віднайде себе наш народ, гідний прекрасної долі.
 
                                                                                   
 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Жовтневі вітання

Незмінно у першу неділю жовтня відзначається День працівників освіти. Жовтень 2020 року не став виключенням. З самого ранку, 2 жовтня, у Бро...