неділю, 15 листопада 2015 р.

День української писемності та мови

Моя мова
Все в тобі з’єдналося, злилося —
Як і поміститися в одній! —
Шепіт зачарований колосся,
Поклик із катами на двобій.
Ти даєш поету дужі крила,
Що підносять правду в вишину,
Вченому ти лагідно відкрила
Мудрості людської глибину.
І тобі рости й не в’януть зроду,
Квітувать в поемах і віршах,
Бо в тобі — великого народу
Ніжна і замріяна душа.
                                                 Василь Симоненко. 1962 рік.
День української писемності та мови — свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. Цьогоріч учнівські колективи нашого закладу активно долучились до святкування. 
Учні 3-х і 4-х класів стали учасниками Конкурсу юних декламаторів, який традиційно, до  свята, проводить заклад. Кращі з кращих читців класу представляли ораторське мистецтво на сцені. Глядачі занурились в поетичне слово як корифеїв української літератури: Лесі Українки, Ліни Костенко, Павла Тичини, Тараса Шевченка, Павла Глазового  так і сучасних поетів. Зі сцени лунала поезія, присвячена випускникам гімназії Ялти, які на останньому дзвонику заспівали гімн України під музику російського гімну. Новинкою на конкурсі була декламація ученицею 4- В класу Локайчук Яною авторського вірша учениці 9 – Б класу Тимко Марії «Війна» зі збірки «Слова про війну, народжених у мирі». Журі визначило переможців у кожній номінації, юні декламатори будуть нагороджені пам’ятними дипломами.
Цікаві інформ-хвилинки про важливу роль української мови підготували для учнів 1 – 4 класів учасники гуртка «Бібліотечний» та учні 9-Б класу. Для учнів 5-А класу був проведений бібліотечний урок, метою якого було познайомити учнів з появою та розвитком української писемності та мови, розказати про тих, хто створював і розвивав її. 
Учні закладу взяли участь у Міжнародному конкурсі знавців української мови імені Петра Яцика.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Жовтневі вітання

Незмінно у першу неділю жовтня відзначається День працівників освіти. Жовтень 2020 року не став виключенням. З самого ранку, 2 жовтня, у Бро...