суботу, 21 листопада 2015 р.

Україна – це територія гідності та свободи

Україна – це територія гідності та свободи. Такими нас зробила не одна, а дві революції – наш Майдан 2004 року, який був Святом Свободи, і Революція 2013 року, Революція Гідності. Це був надзвичайно важкий іспит для України, коли українці продемонстрували свою європейськість, гідність, своє прагнення до свободи. Мені, як Президенту України, залишається лише документально засвідчити це і підписати Указ про День гідності та свободи, який українці відтепер і навіки будуть відзначати 21 листопада.
Петро Порошенко
Трагічні події в Україні тривожать та не залишають байдужими жодного громадянина країни. Кожному з нас необхідно усвідомити, за що боролися учасники Євромайдану і заради чого пожертвувала своїм життям Небесна сотня та воїни, які загинули і гинуть у боротьбі за свободу, цілісність та єдність держави.
Учні Броварського навчально-виховного комплексу долучились до вшанування пам’яті Героїв, згадали їх на виховних годинах у своїх класних колективах, на інформ-хвилинках, де учні старших класів розповідали молодшим про історію виникнення свята. Усі читачі бібліотеки закладу переглянули книжкову виставку до Дня Гідності та Свободи. Починаючи тиждень Міжнародним днем толерантності, переглядаючи, створений до цього дня учнями 10-Б класу відеоролик https://www.youtube.com/watch?v=iLTJnvbb17kрозумієш: якби усі жили за формулою толерантності: відкритість очей і чистота серця роблять нас людяними, то, можливо, й вдалося уникнути такого страшного слова як «ВІЙНА». Так, саме про неї не можна мовчати сьогодні, саме  про неї говорять у своїх авторських поезіях учні нашого закладу, ці поезії декламуються на виховних годинах, Годинах Пам’яті. Обираючи майбутню професію, не лише юнаки, а й дівчата, натхненні подвигом, прагнуть стати на захист Гідності й Свободи кожного українця.
23 листопада класний керівник 11-Б класу Євгенія Володимирівна Морозова разом зі своїми вихованцями провела тематичну виховну годину "Вільні творять майбутнє". Запрошені в актову залу учні згадали події Майдану, Героїв Небесної Сотні, вдало дібрані фрагменти відео демонстрували справжній патріотизм українського народу.
Цей День важко вкласти в низку заходів сьогодні, адже, незважаючи на те, що кожен щоденно, обираючи для себе свободу, має обирати зрілу Свободу – яка передбачає відповідальність за прийняті рішення, думати наперед і ніяк не зашкодити ні собі, ні комусь іншому, думаючи про Гідність – цінність  людини, як моральної особистості.
ЗВР Кабак Т.Г.
***
"Без мене впораються, так "- 
Жахлива думка, безнадійна.
Тобі, що мало отих втрат
 І мало діток благодійних?
Вони віддали те життя..
Яке їх мати все плекала!
А ти що можеш? Лиш ниття?
А слізонька твоя упала?
Ти патріот? Гордишся свОїм?
Мовчиш, коли лунає гімн?!
Бажаєш в мирі, у єдинім
Прожить та зберегти свій дім?
Та ні, вони були не діти!
А гордість наша, наш герой!
Дали нам шанс Все зрозуміти
І врятувати край отой..
Який діди наш окропляли
Своєю кров'ю і бажали,
Щоб ми не знали, ні війни
Ні голоду, ні пустоти..
…А я горджусь, що тут  родилась,          
вклоняюся своїм ГЕРОЯМ !
                                                                 Цирканюк  Діана
***
Ви всі заковані в кайдани,
Ви всі безликі, ви – пусті,
А ми влаштовуєм майдани,
У нас вночі горять вогні.
Ми боремось за справедливість,
Не хочемо рабами стать,
А ви усі давно прогнили!
І слова «воля» - вам не знать!
Вас кожен день усіх зомбують.
Ви щось вирішуєте? Ні.
І вас ніколи не почують!
Бо ви давно уже німі! 
А ми усі будем кричати,
Не сядем, рук не складемо,
Країну будем рятувати
І владі цій не продамо!
І нашим принципам не зрадим,
З колін усі підіймемось,
І знайте, ми усі повстанем,
Хоч якби нам не довелось!
Бо «воля» - то Велике слово,
І вам його, на жаль, не знать.
А ми завжди боротись будем,
Народ мій, нас вам не здолать!
  Тимко Марія

Немає коментарів:

Дописати коментар

Жовтневі вітання

Незмінно у першу неділю жовтня відзначається День працівників освіти. Жовтень 2020 року не став виключенням. З самого ранку, 2 жовтня, у Бро...