суботу, 28 листопада 2015 р.

День пам’яті!

Ти кажеш, не було голодомору, і не було голодного села?
А бачив ти в селі пусту комору,з якої зерно винесли дотла?
Як, навіть, варево виймали з печі і забирали прямо із горшків,
Окрайці виривали з рук малечі І з торбинок нужденних стариків?
 Дмитро Білоус
Часто чуємо запитання: Чи потрібно дітям говорити про Голодомор? Можна ствердно відповісти: Про Голодомор дітям потрібно говорити обов'язково. Діти мають знати, що: під час Голодомору люди помирали з голоду тому, що їм насильно було відібрано всі запаси їжі після Голодомору влада Радянського Союзу заперечувала масове вимирання людей тої страшної зими 1932-1933 років, голодомор був задуманий для винищення українського народу.
Діти мають вважати своїм обов'язком пом'янути невинних жертв, заморених штучно створеним у 1932-1933 роках на території України, Голодомором.
Скориставшись принципом Конфуція: «Те, що я чую, я забуваю. Те, що я бачу, я пам 'ятаю. Те, що я роблю, я розумію», класний керівник 7-Д класу Людмила Анатоліївна Демченко, 24 листопада провела тематичну виховну годину в Національному музеї «Меморіал пам'яті жертв голодоморів в Україні». «Це не має повторитися - і не повториться, якщо молодь знатиме свої громадянські права і цінуватиме життя своє і тих, хто довкола, - таким є основний меседж заходу.

ЗВР Кабак Т.Г.
28 листопада актив Учнівської Дистрикторії долучився до вшанування пам’яті жертв Голодомору та політичних репресій. Для нас це чергова нагода згадати про величезне клеймо для України – авторитарний геноцид. Надто багато позаду могил. Надто великі втрати. Не забуваймо про моторошні події 1932-1933 рр. заради теперішнього і майбутнього поколінь. Бо народ, який не пам’ятає свого минулого, приречений знову його пережити.
Наталія Мандебура, Голова Учнівської Дистрикторії БНВК

Немає коментарів:

Дописати коментар

Жовтневі вітання

Незмінно у першу неділю жовтня відзначається День працівників освіти. Жовтень 2020 року не став виключенням. З самого ранку, 2 жовтня, у Бро...