вівторок, 24 січня 2017 р.

День соборності

«…Віднині во єдино зливаються століттями відірвані одна від одної частини єдиної України — Галичина, Буковина, Закарпаття і Наддніпрянська Україна. Здійснилися віковічні мрії, для яких жили і за які вмирали найкращі сини України. Віднині є тільки одна незалежна Українська Народна республіка.» 

22 січня. Саме цей день є одним із найважливіших в історії України. Це день, коли відбулося об’єднання Заходу і Сходу. Саме 22 січня 1919 року було підписано Акт Злуки Української Народної Республіки й Західноукраїнської Народної Республіки. З 1999 року це є державним святом України.
 
                        
На честь Дня Соборності голова дистрикту «Адвокат» - Юлія Супрун – спільно з головою дистрикту «Україна в світі» - Ольгою Слижук – організували захід для учнів десятих та сьомих класів. Під час нього вихованці та  активісти нашого закладу розповідали вірші про героїчне минуле України.

На мою
думку, кожен має знати про події 22 січня. Адже це  історія, не знаючи яку, ми не можемо творити майбутнє, що знаходиться в наших руках.
                        
                                              Анастасія Руденко, голова дистрикту «Хроніки НВК»


Немає коментарів:

Дописати коментар

Жовтневі вітання

Незмінно у першу неділю жовтня відзначається День працівників освіти. Жовтень 2020 року не став виключенням. З самого ранку, 2 жовтня, у Бро...