понеділок, 21 грудня 2015 р.

Свято Миколая

Українці з давніх часів вважають Миколая заступником простого люду (до речі, його ім’я в перекладі з грецької означає «перемога народу»), особливо несправедливо скривджених. Його поважають однаково й католики, й протестанти, його люблять діти Колумбії, Німеччини та України. Церква канонізувала Миколая. Він був і залишається найвідомішим святим у Європі.
21 грудня дистрикт «Арт Сад» на чолі з Катериною Молнар організував концерт до Дня Святого Миколая для учнів 5-х класів. Присутні довідались, як святкується цей день в європейських країнах. Та чому ж все таки у Франції Миколая супроводжує привид, а німці купують чотири свічки для Адвенту. Наостанок виконали символічну пісню «Ой, хто, хто Миколая любить».
За свою доброту святий здобув величезну любов народу. Миколай – це образ, що асоціюється з високими людськими моральними цінностями та вчить нас тому, що не гроші, а любов, порядність та благородство мають керувати світом. 
Наталія Мандебура, Голова Учнівської Дистрикторії БНВК

Немає коментарів:

Дописати коментар

Жовтневі вітання

Незмінно у першу неділю жовтня відзначається День працівників освіти. Жовтень 2020 року не став виключенням. З самого ранку, 2 жовтня, у Бро...