неділю, 13 грудня 2015 р.

ЗУСТРІЧ ІЗ ПОЕЗІЄЮ

Поетична мова – це найприродніша мова.
Леся Українка
11 грудня відбулася зустріч учнівського колективу 4-В класу з Поезією. Незвичайний урок літературного читання подарувала класовод Антоніна Петрівна Охтіна. Діти зустрілись із юною поетесою закладу Тимко Марією, вірш якої "Війна" презентувала учениця 4-В Яна Локайчук на шкільному конкурсі юних декламаторів у листопаді, були запрошені бібліотекарі закладу Наталія Йосипівна та Валіна Валентинівна.
Антоніна Петрівна розказала про значимість поезії в житті кожної людини, учні влаштували конкурс читців віршів поетів-класиків «Тече вода з-під явора» Т. Шевченко, «Як дитиною бувало…» Л. Українка, «Півники» А. Лемпіцький,  гуморески Г. Бойка, найсміливіші – читали власні поезії (Гончарук Іван «Сидить зайчик на пеньку», Куліченко Софія «Ранковий зайчик», «Осінь» Білова Аліса, «Виступайченко» Тимофєєв Микола.
Основна частина уроку була відведена на поетичний диспут Тимко Марії з маленькими поетами 4-В класу. Марія розказала про свої перші вірші, прочитала один із нещодавно написаних, запропонувавши дібрати до нього заголовок, відповідала на запитання зацікавлених учнів ( Як ставляться до захоплення поезією батьки Марії? Як довго складаються вірші? Коли була написана перша поезія?)
Бібліотекарі закладу познайомили учнів із збірками поетичних творів, які є в бібліотеці, розповіли про поетів Броварщини, прочитали вірш вчителя БНВК Кедровської Лариси Михайлівни «Гімн Броварам», розповіли про міжнародний День Поезії, який відзначають 21 березня.

Урок пролетів непомітно, не залишивши байдужим до поетичних рядків жодного з присутніх. Усі зрозуміли, що  Поезія - це спосіб існування й самовираження, можливість висловити свої почуття і переживання та донести їх до інших.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Жовтневі вітання

Незмінно у першу неділю жовтня відзначається День працівників освіти. Жовтень 2020 року не став виключенням. З самого ранку, 2 жовтня, у Бро...